Toelichting plannen "Ontwikkeling Molenstraat en omgeving"

Gebiedsvisie Molenstraat

Op 2 februari 2023 stelde de gemeenteraad de Gebiedsvisie Molenstraat en omgeving vast. In de gebiedsvisie staan de kaders en randvoorwaarden voor de ontwikkeling van het gebied tussen Gelderstraat, Goropiuslaan, Johanna van Brabantlaan en Kromstraat. Veel omwonenden, grondeigenaren en andere belanghebbenden - zoals natuurverenigingen, heemkundige kring en stichting akkermolen Hilvarenbeek - zijn in 2022 betrokken geweest bij de totstandkoming van de visie. Op bovenstaande afbeelding is het gebied globaal weergegeven.

In de afgelopen 1,5 jaar is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van het gebied. Er zijn vele gesprekken gevoerd met verschillende belanghebbenden, zoals projectontwikkelaars, Bedaux De Brouwer Architecten, Woonstichting Leystromen en landschapsarchitecten, waaronder KruitKok Landschapsarchitecten (de opstellers van de visie). Inmiddels hebben we een mogelijke invulling die past binnen de gebiedsvisie en financieel haalbaar is.

Op 12 september aanstaande lichten we de plannen graag toe!
Het plan, het proces en de financieel-economische haalbaarheid bespreken wij in een vergadering van de commissie Ruimte die op 12 september om 19.30 uur plaatsvindt. Hierbij wordt ook de keuze voor een plan met of zonder werkende molen meegenomen. Dit is een openbare vergadering en u bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Een week voor de vergadering vindt u hier de onderwerpen die we bespreken.

Wij verwachten u in het najaar van 2024 via een volgende nieuwsbrief te informeren over de uitkomst van de vergadering van de commissie Ruimte.

Lees de gebiedsvisie.


Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling Molenstraat en omgeving? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Terug naar overzicht