Inwoners denken mee over de toekomst van Hilvarenbeek

Op maandag 14 oktober kwamen inwoners van de gemeente Hilvarenbeek samen om hun mening te geven over de kernvisie en ambities van de omgevingsvisie. Wethouder Piet Machielsen opende de avond en riep iedereen op om actief mee te denken over de toekomst van Hilvarenbeek. ‘Samen gezond groeien, met als doel een mooie en leefbare woonomgeving. Het gaat bijvoorbeeld niet alleen om zoveel mogelijk woningen te bouwen, maar om dat op een gezonde en verantwoorde manier te doen.’ We willen samen groeien. En dat kan alleen als we over de verschillende belangen met elkaar in gesprek blijven. Dan werken we echt samen aan de toekomst van onze gemeente.'

Interactieve avond voor uitwerking omgevingsvisie

Dit was niet de eerste bijeenkomst die de gemeente organiseerde. Eerdere bewonersavonden en ingevulde vragenlijsten hebben al veel waardevolle inzichten opgeleverd. De interactieve avond van 14 oktober markeerde de volgende stap: de verdere uitwerking van de omgevingsvisie. "Uw stem is onmisbaar om ervoor te zorgen dat onze plannen aansluiten bij de wensen en behoeften van onze inwoners," benadrukte Wethouder Machielsen. ‘Door de betrokkenheid van zoveel verschillende inwoners wordt het duidelijk wat de belangrijkste aandachtspunten en wensen zijn. Dit helpt ons om een omgevingsvisie te ontwikkelen die echt aansluit bij de leefwereld van onze inwoners’.  

Waardevolle inzichten uit de bijeenkomsten

Alle ideeën over woningbouw, economische ontwikkeling, duurzaamheid, natuur en leefbaarheid worden meegenomen om Hilvarenbeek nog toekomstbestendiger te maken. Eerder op de dag werd ook een bijeenkomst gehouden voor ketenpartners, zoals dorpscorporaties, belangenorganisaties, het waterschap en de provincie. Hun input leverde eveneens waardevolle inzichten op voor de uitwerking van de visie.

Online vragenlijst

Inwoners die niet aanwezig waren, kunnen nog steeds hun stem laten horen door de vragenlijst in te vullen. Invullen? Klik dan hier! 

Terug naar overzicht