De bladkorven staan er weer

De komende periode staan er weer bladkorven voor bladafval in onze gemeente. De korven zijn alleen bedoeld voor schoon bladafval. De verzamelde schone bladeren gebruiken we om de grond in onze gemeente beter te maken.

Waar staan de bladkorven?

De bladkorven worden geplaatst in straten met voldoende ruimte en plekken waar veel overlast is van vallende bladeren door aanwezige bomen. De locatie van de bladkorven zijn veelal hetzelfde als vorig jaar. Er wordt ook rekening gehouden met verspreiding van de korven binnen de kernen. Bekijk hier de lijst met locaties van de bladkorven.  

Waarom verzamelen we bladafval?

De verzamelde schone bladeren gebruiken we om de grond in onze gemeente beter te maken. Bladeren geven namelijk voedingsstoffen aan de grond. We verwerken de bladeren tot een bodemverbeteraar en gebruiken dit op landbouwgrond en in gemeentelijke plantsoenen. Zo helpen we de bodem gezonder te maken en het bodemleven te verbeteren. Dit proces hoort bij de zogenaamde kleine kringloop.

Alleen voor bladafval

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor schoon bladafval. Dat betekent géén takken, plastic, afval of ander materiaal. Zit er ander afval in? Dan kunnen we de inhoud niet meer gebruiken. We delen een gele kaart uit als waarschuwing. Bij herhaling volgt een rode kaart en wordt de bladkorf verwijderd. Wij legen de korven regelmatig. Aan het eind van het jaar verwijderen wij de bladkorven weer.

Terug naar overzicht